Ook dit jaar zal de kantine van HSK Trias na afloop van de vossenjacht regelmatig worden omgetoverd tot Haags Wielercafé!

HET GEHEIM VAN DE PATER
De derde proeverij is op 7 januari a.s. We gaan dan enkele Trappistenbieren proeven.

Trappistenbier, of kortweg trappist, is bier dat door trappisten, monniken van de orde der cisterciënzers, wordt gebrouwen. Het is dus geen biersoort, zoals vaak wordt gedacht, maar een omschrijving van de herkomst. De naam "trappist" is afgeleid van de Franse abdij waaraan de trappistenorde zijn naam ontleent: abdij Notre-Dame de la Grande Trappe.

Volgens de regels van de Internationale Vereniging Trappist (IVT) zijn de voorwaarden om de naam "trappist" en het bijbehorende logo "Authentic Trappist Product" te mogen dragen de volgende:
  • Het product moet binnen de muren of in de nabijheid van de abdij worden geproduceerd.
  • Het product moet door of onder toezicht van de kloostergemeenschap worden geproduceerd en de exploitatie moet ondergeschikt zijn aan het klooster.
  • De opbrengsten moeten worden gebruikt voor het levensonderhoud van de monniken en voor het onderhoud van het klooster. Wat overblijft, moet aan sociale werken worden besteed.

Er zijn momenteel wereldwijd 11 trappistenbrouwerijen: zes in België, twee in Nederland, één in Oostenrijk, één in de Verenigde Staten en één in Italië.

OP=OP
Deze keer hoef je jezelf niet op te geven. We hebben gewoon een speciale bierkaart deze dag en op=op! Gaat de vossenjacht niet door dan verschuift de Trappistenproeverij door naar de volgende week.

TRAPPEN NAAR DE TRAPPIST
Heb je de smaak te pakken en wil je meer weten en proeven van de geheimen van de pater? In de zomer organiseren we bij voldoende belangstelling een fietstocht naar LA TRAPPE in Berkel-Enschot. Een mooie tocht van ongeveer 150 km die eindigt bij het klooster. Daar gaan we verder met proeven waar we 10 december geeindigd zijn. Na een hotel overnachting fietsen we de volgende ochtend, na een goed ontbijt, weer terug naar HSK Trias alwaar de BBQ wordt aangestoken. Meer info later......


Bierproeverij
Laatste update: December 3, 2017
Proeverij Agenda HSK Trias 2017/2018
(o.v.b)
Aanvang na afloop van de vossenjacht
8 okt: 'Bokkig aan zee".
4 bokbieren gebrouwen aan de Hollandse kust

19 nov: "Blondes have more fun"
bijzondere blonde biertjes

7 jan: "Het geheim van de pater"
bijzondere Trappisten biertjes

Eind januari: "Suck my Cocktail"
Lekkere cocktails en Whisky